Странице

субота, 30. јул 2011.

Peščani sat

Nedavno smo pravili peščani sat.
Moram priznati da klinci nisu bili fascinirani "krajnim proizvodom", ali su se zato sjajno zabavili tokom njegove izrade.


So koju su deca sama obojila kredama

Da bi napravili ovaj peščani sat koristili smo dve teglice od hrane za bebe, so i krede u boji.


Pravljenje peščanog sata

Najpre su obojili so. Na poslužavnik sam im stavila list papira i malo soli. Trljajući kredom preko soli, ona je dobijala boju i to je deo koji im se najviše dopao. Kakođe im se dopalo i sipanje u teglice i formiranje raznobojnih slojeva. Isprobali su i pravljenje novih nijansi boja, bojeći različitim kredama.

Na poklopcima su uz pomoć eksera izbušene rupe - tako da se poklapaju kad se teglice spoje. Pištoljem za vruće lepljenje su teglice, tačnije poklopci, spojeni jedan za drugi. I to je to. Želje za nekim dodatnim ukrašavanjem i "kamufliranjem" spoja - nije bilo...


Peščani sat

Ideja je bila da naš peščani sat ima i upotrebnu vrednost. Da meri, na primer, koliko dugo je potrebno prati zubiće ili koliko  još ima vremena do spavanja.... Ali kako se pesak so u njemu često zaglavljivala, odustala sam od toga :-)

2 коментара:

Ninočka је рекао...

Bojenje soli kredama gledali smo davno na HRT-u, emisija "Ninin kutak", i izgledalo je baš dobro. Svidja mi se kako ste sve ovo napravili, teglice izgledaju super. Na kraju, najbitnije je da se deca zabave, a kako vidim toga je bilo u ogromnim količinama.

Leptir (Nataša) је рекао...

Bok! One Lovely Award te čeka - ovdje:
http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2011/08/one-lovely-blog-award.html

Nataša

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...