Странице

субота, 12. фебруар 2011.

Knjige za zanimaciju

Januar nam je prošao u znaku ovčijih boginja, a februar se nadovezao sa respiratornim infekcijama.
Vreme provodimo kod kuće, smišljajući raznorazne zanimacije.
Srećom, tu su knjige prepune ideja kako da prekratimo ove zimske hladne dane a i da deca razviju svoj umetnički talenat.

Knjige autorke Fione Vot

Prva koju preporučujem je sjajna knjiga 365 stvari koje možete da uradite i napravite, autora Fione Vot.
U njoj ima ideja za slikanje otiscima šake i prstiju, crtanje, pravljenje kolaža, čestitki, tako da pokriva uzrast od godinu dana pa sigurno do desetak godina.

Zanimljiva je i knjiga Umetnost kreiranja, u kojoj se može naći inspiracija za pravljenje raznoraznih stvari od papira.Od pomenute autorke imamo i knjigu koju smo naručili preko interneta Art ideas, koja je isto tako dobra kao i prva knjiga. Za razliku od nje, ovde se nalaze uputstva za crtanje i slikanje različitim tehnikama, ali je namenjena nešto starijoj deci (možda od tri pa naviše). Ova knjiga postoji i kod naših izdavača, sa različitim prevodima naslova.


Primer iz knjige Art ideas

Još jedna knjižica koju smo naručili preko interneta je How to draw 101 animals. Liči na bojanku ali nije, naime u njoj je u par koraka prikazano kako se crtaju razne životinje.

Primer iz knjige How to draw 101 animals

1 коментар:

olja је рекао...

Nama su se jako nepotrebnim pokazale sve ove knjige tipa How to draw - gusile su joj kreativnost i frustrirale je do krajnjih granica :)
Ali su zato sve ove ostale kreativno-ovo-ono, napravi-kako da se zabavis i sl. pun pogodak!
Umetnost kreiranja je poklon za polazak u prvi razred :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...