Странице

уторак, 5. април 2011.

Didaktičke igre

U ovom postu bih htela da predstavim didaktičke igračke iz Pikoma - to je izdavačka kuća koja se bavi kreiranjem, proizvodnjom i izdavanjem edukativnih sredstava namenjenih deci predškolskog i ranoškolskog uzrasta.

Prvi put sam ih zapazila na oktobarskom Sajmu knjiga, zapravo tada sam zapamtila njihovo ime a shvatila da neka od njihovih izdanja već imamo u kući, kao što je par anatomskih slikovnica i slikovnica uklapalica sa duhovitim pesmicama o životinjama.

Ono što Pikom izdvaja od drugih izdavača su pažljivo i stručno osmišljene i kreirane didaktičke igračke, neobične knjigigrice, mozgalice i naučilice, radionice…

Meni (i deci) su posebno interesantne didaktičke igračke iz serije Alfa jer je upravo to serija najedekvatnija njihovom uzrastu (2+,3+). Serija Beta namenjena je uzrastu 4+, a Gama 6+.

Mi imamo slagalicu Hrana i dom, kao i igru Alfa 3 – Pronađi boju namenjenu učenju boja.


Didaktičke igračke iz serije alfa

Igra Hrana i dom se sastoji od 30 kartica (puzzli) na kojima se nalaze slike životinja, njihovih staništa i hrane. Igra se tako što se kartice najpre tematski grupišu na tri gomilice, a zatim je potrebno povezati tih 10 trojki (stanište-životinja-hrana).
Može se igrati samostalno a i kao društvena igra, što mi je posebno bitno - mogu svi troje u igri da učestvuju zajedno. Mili i Ogili se tek upoznaju sa društvenim igrama – u smislu igranja po unapred zadatim pravilima – koja nisu uvek spremni da poštuju.
Igra je potpuno u Montesori stilu: deca uklapajući kartice, vežbaju finu motoriku, obogaćuju rečnik učeći nove pojmove, usput pričamo o životinjama i pesmicama i pričama koje smo čitali o njima.... Kontrolu tačnosti povezivanja omogućava uklopivost kartica.


Igra Hrana i dom

Igra Pronađi boju je odlična za prepoznavanje i imenovanje boja: sastoji se od 4 scene (Sneško, voće, cveće i drvo), kockice sa raznobojnim stranicama i žetonima u 6 boja.
Slika se dopunjuje žetonima odgovarajuće boje. Takođe se može igrati pojedinačno i grupno.


Igra Pronađi boju

U seriji Alfa postoji sedam igrački, možete ih pogledati ovde.

Da napomenem da su ove didaktičke igračke urađene u lepom pakovanju, na vrlo kvalitetnom kartonu i da mogu da predstavljaju veoma lep rođendanski ili uskršnji poklon. Cene su pristupačne (400-500 dinara). Mogu se naručiti na njihovom sajtu, uz popust od 20%, a ako ne volite internet kupovinu, u Beogradu se mogu naći u prodavnici igračaka Lavirint na Terazijama, tamo sam videla najveći izbor...

1 коментар:

Marija је рекао...

Znala sam da sam negde čitala o Pikomu ! Trebalo mi je samo malo da se setim :-d
Baš juče uzeli igru Hrana & dom,super je-i edukativna,i pregledna,i lepa,i deci zanimljiva,i kvalitetno uradjena,i pristupacna po ceni. Šta više poželeti !
Sad baš videla da smo je u Rodi platili jeftinije nego što je sajtu Pikoma,nešto oko 380-390 din ( još je vikendom popust 10 % na tu cenu ) - da spomenem onako informativno :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...