Странице

уторак, 19. април 2011.

Leo commerce

Ako odete na Uskršnji sajam knjiga, prvo ćete naići na knjižaru izdavačke kuće Leo, koja tu radi tokom cele godine, a sada u toku trajanja sajma ima i svoj štand u holu Doma sindikata.

Nama su bila interesantna njihova izdanja za decu.

Od dečijih knjiga izdvajaju se maštovito urađene i ilustrovane 3D slikovnice. Mi smo ih pozajmljivali iz biblioteke i deca su provodila dosta vremena listajući ih. Svako je imao svoju omiljenu: Mili je posebno bila draga knjiga veselih ilustracija Priče sa farme a Ogiliju se najviše dopala Priče iz mora.


Bajke i edukativne slikovnice o životinjama

Tu su i kvalitetne slikovnice - klasične bajke u ediciji Pužić (Princeza na zrnu graška, Palčić, Palčica, Vuk i sedam jarića, Bambi,...). Reč je o simpatičnim i provereno izdržljivim kartonskim knjižicama malog formata. Naime, nekoliko njih je imala Lili dok je bila beba, a prošle su uspešno i Ogilijevo "bebeće" testiranje: pre svakog listanja i čitanja,imao je običaj da isproba da nisu slučajno i za jelo ;-)

Zanimljive i vredne pažnje su i edukativne slikovnice tvrdih listova o životinjama: Životinje na obalama, Životinje na selu, Životinje u šumama. Na prvi pogled, namenjene su najmlađim čitaocima. Međutim, i nešto starija deca će iz njih naučiti nešto novo i zanimljivo, kao na primer: da pačići umeju da plivaju čim se izlegu, da rakun svoju hranu prvo opere pre nego što pojede, da vidra pod vodom može neprekidno da ostane 4-5 minuta, da krokodil često guta kamenje da bi duže mogao da ostane pod vodom, da dabar pravi brane duge i do trideset metara...

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...