Странице

понедељак, 16. мај 2011.

Dečiji sajam

Narednog vikenda (od 20-22. maja) u hali 3 beogradskog sajma održaće se sedmi po redu dečiji sajam. Sajam se inače održava dva puta godišnje (s proleća i jeseni) i Lili ga sa nestrpljenjem očekuje.



Prošli sajam je na nju ostavio snažan utisak: danima je pričala o balonima koje je dobila, predstavi Jagodica Bobica, horu Čarolija koji je tamo slušula... I Mili i Ogili iako nisu imali ni godinu ipo dana tada,  takođe su uživali - Ogiliju se posebno dopao štand Akse i mogućnost da se na podu igra autićima.
Ali ipak mi se čini da su najjači utisak ostavili ljudi-maskote koji su šetali i delili deci sitne poklončiće:
Nekoliko nedelja posle sajma, Lili i ja pričamo o životinjama i pitam je gde koja živi:
-Veverica?
-U šumi.
-Krava?
-Na selu.
-Riba?
-U vodi.
- Krokodil?
- Na sajamu.
- Gde?
- Pa na sajamu... Sećaš se mama kad smo bili tamo na sajamu, tamo kad smo gledali Jagodicu bobicu, krokodil mi je dao balon i jogurt. Sećaš se?
Shvatim da misli na čoveka obučenog u  kostim - maskotu vitalino jogurta ;-)
Mislim da smo propustili samo treći dečiji sajam (proleće 2007.). Opravdano ;-)
Mili, Ogili i ja smo bili u porodilištu. Aksa - bebi planeta je bila sponzor tog sajma čiji slogan je bio Treća (za decu) sreća. Tim povodom oni su darivali bebe rođene tog meseca, a koje su treće dete u porodici.
Naša treća sreća je Mili (za minut je mlađa od Ogilija) i ona je dobila nagradni vaučer od Akse - koristim priliku da im se zahvalim.

Poseta ovom sajmu je na našoj "to do" listi. Nadam se da će i ovog puta imati priliku da odgledaju neku lepu predstavu, odslušaju neki od horova (biće tu Čarolija, Vrapčići i Zvončići), učestvuju u malim "takmičenjima"...Takođe to je prilika da se vidi i šta znaju mali sportisti i balerine.

Jedina zamerka ovom sajmu je velika gužva, ali i to je valjda znak da ga vredi posetiti...

3 коментара:

Ninočka је рекао...

Na žalost ne delim ovo mišljenje. Mi smo išli na prva tri sajma i rekli smo "nikad više", baš zbog gužvi ali i (tada) nezanimljivog programa za decu. Sve se tada zasnivalo na reklami i predstavljanju firmi. Deci je bilo zanimljivo (u smislu: šareno, puno kostima, jedne godine je imalo crtanje po licu- tada je to za njih bila velika atrakcija). Ali svodilo se na previše buke, premalo korisnih sadržaja, vreme izgubljeno u probijanju kroz gomilu zbog par balona i reklamnih materijala. I sve to sa decom, naročito poražavajuće.
Možda se ove godine nešto promenilo, videću jer moram po neke knjige za koje se nadam da ću naći na sajmu jeftinije. Ipak, ne rizikujemo, idemo bez dece. Ako grešim, javljam i povlačim reč. :)

3xmama је рекао...

Ninočka, hvala na komentaru :-)
Naravno da su i drugačija mišljenja dobrodošla

Program sajma se u međuvremenu poboljšao - ali je i gužva postala još veća... Prebacivanje iz Expo centra u Halu 3 nije pomoglo da se gužva smanji

Za one koji nisu bili: ne uzimajte sve balone koje vam nude, kao i propagandni materijal koji vas ne interesuje - probijanje kroz gužvu i vodjenje računa o deci postaće nemoguća misija.

Baš zbog gužve planiramo jutarnji obilazak, ali je program najzanimljiviji u "špicu"

Šminkanja ima još uvek, a što se knjiga tiče, koliko se sećam na prethodna dva- tri sajma su izlagali samo Pčelica iz Čačka, JRJ - Zemun i Enco Book (i svi su imali sajamski popust)

Ninočka је рекао...

Molim, i drugi put! :)
Poslednji iydavac me i interesuje, imaju nove kviz knjige, za predskolce. Ako budu hit, napisacu preporuku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...