Странице

уторак, 17. мај 2011.

Pecanje u sobi

Savršena igra za kišni dan - kad želite da decu posle niza sunčanih dana provedenih napolju zadržite kod kuće. Jedna od onih u kojima je vreme pravljenja i pripreme neuporedovo manje od vremena provedenog u igri.


Ribari u akciji

Ribice su napravljene od savitljivih čupavih žica (pipe cliners), a štapovi za pecanje od drvenih štapova na koje je debljim koncem pričvršćen magnet - udica.
Ogilijev krevetac je postao čamac, a jedan plavi prekrivač se "pretvorio" u more. Usledilo je pola sata zabave i "ekološkog" pecanja: svaku upecanu ribu su uredno vraćali u more.
Ujedno je to bila i odlična vežba za razvoj koordinacije pokreta.
Kad su se izveštili u pecanju i otkrili da je magnet jak i da mogu mahanjem štapa da ulove odjednom više riba, moji ribari su se rasplakali i posvađali oko ulova :-)

A šta su upecali? Pa kita, onog iz pesme Kitova beba (napisao ju je Gvido Tartalja, a na slici se vidi strana iz knjige Riznica srpskog pesništva za decu).

1 коментар:

Анониман је рекао...

Vauuu, pa vi ste vise nego mastovita i dovitljiva druzina i definitivno vam je mesto u Carobnom selu, samo sto cete ovde imati ekoloski ribolov na reci Toplici:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...