Странице

петак, 16. децембар 2011.

Paketić sa severa

Juče nam je stigao paketić, tačnije poteži paket, sa severa naše zemlje - tačnije iz Subotice :-)

Naravno, iz Kockice je...

Doduše, nije ga doneo Deda Mraz, već momak iz efikasne dostavne službe.


Deo igračaka koje se proizvode u Kockici


Već zavidnu kolekciju, sada smo dopunili novim sjajnim igračkama:


Novopristigle igračke

Prva na redu za isprobavanje bila je nizalica voće. Igračka se sastoji od kanapa sa drvenom iglom na koji se niže drveno voće. Tu su banane, jabuke, limun, pomorandže, šljive, kruške. Voće se može nizati po datim šablonima  ili naravno po želji. Delovi su krupni, tako da mogu da je koriste i veoma mala deca, koja vole sve i da isprobaju.
Igračka razvija finu motoriku. Nizanje po šablonima doprinosi razvoju opažanja i logičkog mišljenja.
Igra se može dodatno otežati tako što se zada nezavršen niz po određenom obrascu za nizanje, gde dete treba da "predvidi" koja je sledeća voćka u nizu.
Igračka je sjajno prošla na testu: nizalo se i po pravilima i bez njih, i opet po pravilima...Sve dok više nisu mogli da se dogovore čiji je red... A onda je voće završilo u tanjiru i čast da ga isprobaju imale su omiljene lutke :-)
Dakle: fina motorika, opažanje, logika i mašta... Definitivno prava igračka!


Nizalica voće

Ukoliko se još niste odlučili za sadržaj paketića, toplo vam preporučujem da izaberete neku od didaktičkih igračaka iz Kockice. Mogu se naručiti na njihovom sajtu, stižu veoma brzo.

Možete ih pogledati ovde.

Imaćete samo jedan problem: Koju izabrati?


2 коментара:

Zoka је рекао...

Zahavljujuci vasim sjajnim predlozima i opisima igara koje uz koje se mogu koristiti ove divne igracke i samo smo se otisnuli na sever :-)

Zoka је рекао...

Zahavljujuci vasim sjajnim predlozima i opisima igara koje uz koje se mogu koristiti ove divne igracke i samo smo se otisnuli na sever :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...