Странице

четвртак, 6. октобар 2011.

Igračka od ambalaže - I deo

Igračka od ambalaže je tema za domaći koji smo dobili od Liline vaspitačice, a povodom dečije nedelje koja se ovih dana obeležava u vrtićima. Druga mogućnost je bila pravljenje čestitke, ali je Lili ovu opciju odmah odbacila, ne ostavljajući mi pravo na prigovor.

Kako je u pitanju zadatak "od juče za sutra", ponudila sam joj par "brzopoteznih" rešenja, ali ih ona nije prihvatila. Odlučila je da pravimo "kuću sa sobama, kupatilom i da imaju auto, naravno". Iskreno se radovala svojoj ideji, pa mi nije preostalo ništa drugo nego da pristanem, a tata je dobio zadatak da krene u potragu za odgovarajućom kartonskom kutijom.



Kuća je napravljena od kartonske kutije, za "nameštaj" su korišćeni zatvarači za flaše i mleko, ambalaža za jaja (za fotelje i podnu lampu) i karton; ukrasni i samolepljivi papir za "tapete"; krep papir za krov. Od alata smo koristile heftalicu za "ojačavanje fasade" i pištolj za vruće lepljenje za "kačenje" zidnog sata, umetničkih slika, porodičnih portreta i ogledala od zatvarača. :-)

Fotelje i lampa su od ambalaže za jaja...
Meda Rupert se odmara u fotelji,
a gospodin slon se okliznuo u tuš kabini

Bilo je nemoguće fotografisati kuću dok je bila u "eko fazi", jer je Lili brzinom svetlosti uselila svoje "drugare" sa sve dodatnim pokućstvom...






4 коментара:

Škrabalica је рекао...

ja sam očarana :D

Zoka је рекао...

BRAVO! TOLIKO detalja :-)
Sada znam kome bih mogla poveriti zidanje kuce i uredjenje enterijera :-)
Pitam se kako ce siroti ostali roditelji ...

stocicu postavi se је рекао...

Uvek se isplati imati stav:)) Svaka čast za Lili!
Odlična ideja za kućicu od ambalaže :)probaću da je napravim u školi sa decom.
POZZ

3xmama је рекао...

Hvala devojke, drago mi je da vam se dopada :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...