Странице

уторак, 29. март 2011.

Prolećni venčić od kartona za jaja

Ovaj venčić smo počeli da pravimo pre par dana, zapravo čim sam ga videla na sajtu Krokotak.

Potrebne su dve kartonske kutije za jaja (pakovanje od 10 komada), boja za farbanje (mi koristili tempere i poster paint boju - kako li se kod nas zove?) i neizostavni Lilin lepak sa šljokicama za ukrašavanje.

Venčić od kartona za jaja
Najdosadniji deo je iseći cvetiće raznih oblika, ali to je obavila mama. Dve kutije (20 cvetića) je dovoljno a i kritična granica da ne dobijete žulj od sečenja :)

U bojenju cvetića su uživale Lili i Mili. Ogiliju je prostor za umetničko izražavanje bio nedovoljan, pa dok sam ja izašla devojkama da na njihov zahtev napravim roze boju, on je počeo da slika četkicom po zidu. Srećom zid je okrečen akrilnim bojama, pa se tempere lako skidaju :)

Cvetići su stajali obojeni par dana, u međuvremenu smo se bavili nekim drugim prolećnim aktivnostima (o tome za par dana...). Od debljeg kartona sam im isekla krug i par listića koje su obojili zelenom bojom. Kad se i to dobro osušilo, zalepili smo cvetiće i venčić je konačno gotov!

Postupak izrade

Ogilijeva kreativnost na zidu delu

2 коментара:

Škrabalica је рекао...

venčić izgleda fantasitčno!
za poster paint sam sačuvala recept, ali nikako da napravim. nešto kao tempera je? http://pepperpaints.com/2009/04/15/homemade-poster-paints/

Vera је рекао...

ovo je fantasticno..obozavam recikliranje!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...