Странице

уторак, 29. март 2011.

Kreativni set


Postoje gotovi kreativni setovi u koferčetu od ... (bezbroj) delova, veoma skupi, naravno. Mi smo naš napravili vremenom, kupujući razne sitnice...
U ovom postu ću napisati šta mi imamo i izdvojiću ono što se po ceni ili kvalitetu ističe. Sve cene su aktuelne (Beograd - mart 2011).


Kreativni set

Papir u boji - 5 intenzivnih nijansi - pakovanje od 100 listova A4 formata, cene od 340 dinara pa naviše  u knjižarama.
Iste te nijanse po istoj ceni ali u pakovanju od 200 listova A4 formata možete naći u Kontalu , Kumodraška 241 g, Beograd.

Odlične makaze za papir - bezbedne za decu, zaštićenih vrhova, odlično seku papir i tanji karton (roze sa žutim delom gore na slici). Kupljene kod Kineza za 50 dinara. Kad sam ih kupila nisam ni znala čemu im služi žuti deo. Kod kuće smo otkrili - taj deo zapravo deci olakšava seckanje - radi kao neki feder, nakon pritiska, vraća ih u prvobitni položaj. Kako su se odlično pokazale, naknadno smo kupili još dva komada, za svokog po jedne...

Plastične pokretne oči, veoma efektne za lepljenje na crteže, pravljenje raznih figura, ..., takođe kupljene u Kontalu.

Tu su još dugmići, pečati, bušač za papir, trake,  modle za kolače za igranje sa plastelinom i za pravljenje pečata od krompira.


Boje za slikanje i crtanje

Od pribora za crtanje trenutno su omiljeni debeli flomasteri kupljeni u Kontalu (oko 370 dinara). Glavni kriterijum za kupovinu flomastera mi je da su washable, tj. perivi, što ovi jesu a i prednost im je što ne može da im se utisne deo kojim se piše. Klasični flomasteri nam kratko traju baš zbog toga što Mili i Ogili vole dobro da pritisnu dok crtaju ili da udaraju tačke i tako ih brzo upropaste. Moja preporuka :-)

Poster paint boje su odlične za slikanje otiskivanjem. Kao i tempere mogu se koristiti takve kakve su ili razređene sa malo vode. Daju intenzivnu i lepu boju. Imamo ih dve vrste: one na slici gore u zelenom pakovanju (6 boja- 270din)  i kineske u crnom pakovanju (12 boja- 150 dinara)  sa plastičnim postoljem tako da su lake za prenošenje - kvalitet viši od očekivanog u odnosu na cenu.

Imamo i priličan broj voštanih boja neujednačenog kvaliteta. Stabilo i Koh'i'noir su se pokazale odlično.

Skoro smo otkrili i uljane pastele (oil pastels) u kineskoj varijanti (19 nijansi -120 din). Pastele nisu isto što i voštane boje, daju masniji otisak i intenzivnije boje. U odnosu na voštane boje malo više se otiru i prljaju ruke, ali lako ih je oprati :-)

Lepak sa šljokicama je neizostavan za ukrašavanje (kineska varijanta 6 boja - 60 dinara).
Mogu se kupiti i samo šljokice, pa lepiti lepkom za papir - ali ih je vrlo teško potpuno usisati - dugo će vam se svetlucati tepih.

Tu su još i magični flomasteri, flomasteri za pisanje po staklu, keramici, drvene bojice...

Ako neko od vas ima nešto da preporuči, napišite nam u komentaru...

3 коментара:

Škrabalica је рекао...

ne mogu da verujem koliko je povoljan taj papir u boji! ono što sam ja gledala bilo je preko 800 dinara.
na listu bih dodala i bušače i dvostruko lepljivu traku (traka za tepihe)
a i moraću da vas linkujem, zaista korisne informacije :D

Škrabalica је рекао...

zaboravih, nama su kao prvi flomasteri lepo služili debeli crayola

3xmama је рекао...

Da, papir je bas povoljan u Kontalu, zapravo najpovoljniji koji sam ja nasla. A trazila sam...
I ja sam nailazila na pakovanja od 200 listova po ceni od 900 dinara na nekim mestima...
U Kontalu imaju povoljno i deblji papir (130gm/m2) to je nesto deblje od klasicnog papira a tanje od hamera, po ceni od oko 450 dinara za 100 listova A4 u 10 nijansi boja. Kupili smo ga za pravljenje cestitki i slicno...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...