Странице

среда, 26. децембар 2012.

Novogodišnje čestitkeAko još uvek niste napravili novogodišnje čestitke, sada je krajnje vreme.

Sigurna sam da će vam ideje, koje je sa nama podelila Ivona Popović, biti od koristi.


Ovako to radi Ivona...

...a ovako njeni đaci...

Jelka ukrašena koncem (vunicom, kanapom...)


Efektno: konture Sneška su napravljene od loptica od folije

Jelka

Šareno, kreativno, maštovito...


Trougao + trougao = jelka


Krug + krug =  Sneško

Osim ideja, Ivona nam je otkrila i neke tajne vezane za izradu čestitki i dala pregršt dragocenih saveta:

- Kako "ispeglati" hamer kupljen u rolni i koristiti ga za izradu čestitki?

Pri kupovini hamera, tražiti od prodavca da ne savije hamer u rolnu, nego da ga savije tek toliko da stane u kesu. Čim stignete kući, raspakujte ga i raširite (ako imate vremena i isecite na manje dimenzije koje ćete lako odložiti). Papir koji dugo stoji umotan u rolnu, gotovo je nemoguće u potpunosti ispraviti.

- Koji lepak je najbolje koristiti?

- Za lepljenje papira koristim više vrsta lepaka. Najčešće koristim oho lepak (ne razliva se suviše i manje se razvlači od drugih lepaka), njega koristim za skoro sve.
Za lepljenje sitnih detalja koristim lepak za drvo, vrlo je pogodan za tačkasto lepljenje.Vrh čačkalice umočim u lepak i nanesam ga na odgovarajuće mesto. Ako nemate lepak za drvo, malo oho lepka sipajte
na neki karton (papir), sačekate par trenutaka da se malo stegne i takođe vrhom čačkalice uzmete malu količinu lepka koju ćete postaviti na određeno mesto.
Vrlo je nezgodno zalepiti tanak papir na tamniju podlogu, jer će lepak skoro uvek navlažiti papir i papir koji lepite će postati proziran na mestima gde ste stavili lepak, što izgleda vrlo neuredno. Za te situacije koristim dvostranu traku, lako se koristi i deluje vrlo uredno. Ako nemate dvostranu traku opet malo lepka sipati na karton i komadićem papira (kao spahtlicom) uzmete malo lepka i razmažete u tankom sloju na papir koji ćete lepiti.

- Šta se sve može koristiti za ukrašavanje čestitki?

- Svaka čestitka koju napravi dete je lepša od kupovne, još ako se i roditelj uključi u izradu i motiviše ga.....rezultati ce biti izuzetni. Roditelji ne treba da pomažu u izradi nego treba da nabave materijal, budu pored njega i ako ima potrebe da ga usmere. Sem papira, lepka, makaza treba da stave pred decu različite materijale koje imaju u kući. To će decu jako motivisati i ideje će same navirati. Kreativne mame obično čuvaju razne sitnice za koje smatraju da će im jednom trebati....Nova godina je idealna prilika da pokažu šta su sve skupile. A ako nisu ništa skupile, kuća je puna interesantnih sitnica koje se mogu iskoristiti....kao na primer: dugmići, vunica, konac, pirinač, šibice, čačkalice, slamčice, aluminijumska folija, salvete,tkanina (koju smete seći), čaj (lepkom iscrtati neki oblik,a po njemu istresti sadržaj kesice.....iznenadicete se bojama čaja), kuglice silikona (nalaze se u poklopcu multivite,u malim kesicama kad kupite cipele ili torbu... )........

I na kraju, Ivona nam poručuje:

Srećan rad!
Najlepše druženje sa decom je kreativno druženje!Ivonine čestitke možete pogledati na sledećoj adresi:
Unikatne cestitke Ivona Popovic

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...