Странице

петак, 29. јул 2011.

Preporučujemo: Živa igraonica

Ideja je da ovo bude redovna rubrika koju ću objavljivati petkom.
U njoj će se naći preporuke za knjige koje smo čitali i koje su nam se posebno dopale, za igre i igračke, filmove ili predstave koje smo gledali...
Glavni kriterijum za izbor onoga što ću preporučiti je da se deci BAŠ dopalo :-)

Ovog petka preporučujem DVD za podsticanje dečije kreativnosti Živa igraonica (Art Alive).

Kupili smo ga u lokalnom supermarketu (tačnije dva - disk 1 i 2), a po preporuci mame Liline drugarice. Ispostavilo se da je kupovina bila pun pogodak. Reč je o serijalu za decu predškolskog uzrasta, predviđenom da ih uvede u svet umetnosti. Naime, u svakoj četvorominutnoj epizodi, glavni junaci - deca nešto crtaju, slikaju, prave. Uz animaciju nacrtana stvorenja "oživljavaju" i pričaju priču o svojim otkrićima, prijateljstvu i maštanjima.
Na prvom dvd-ju, deci se pokazuje kako se crta ili pravi farma, bašta, balon, pecanje, leptir, pčela, balerine...Na drugom se nalazi još 25 epizoda: Gusar, Pospana koala, Torta, Patke...
Dvd je sinhronizovan na srpski jezik.



Sa omota: "Deca koriste boje, flomastere, tempere, plastelin, papir i neke nove originalne predmete, kako bi što bolje dočarala svoj svet iz mašte. Emisija "Živa igraonica" njihov svet iz mašte pretvara u stvarnost. Uz pomoć animacije, oživljava se dečji zamišljeni svet na opšte zadovoljstvo dece predškolskog uzrasta."

Najlepša stvar vezana za ovaj dvd je da deca nakon gledanja emisija imaju želju da samostalno nacrtaju i naprave ono što su videla.

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...