Странице

недеља, 29. мај 2011.

Zmajada

Juče smo bili na "Zmajadi" koja je održana na otvorenim sportskim terenima u Šumicama.

Događaj je obećavao: bilo je tu puno vesele dece koja su trčkarala i puštala svoje zmajeve, zatim zabavni program sa animatorima, Peđolino, vatrogasci koji su najavili kupanje u peni (?!).

Ali, kako je dan bio sparan (najavljena kiša je zaista i pala), Lili se brzo preznojila jurcajući za svojim zmajem. Mili je bila srećna sve dok joj balon punjen helijumom nije odleteo "viiisokooooooo" ...
Kako je i Ogili rešio da bude mrzovoljan i bojkotuje događaj (jedino ga je zanimao vatrogasni kamion), ubrzo smo otišli kući :-(



A manifestacija je najavljena ovako:

„Zmajada” ima za cilj razvijanje interesovanja najmlađih za vazduhoplovno modelarstvo i tehniku uopšte, ali i za zabavu, pa će, u skladu s tim, imati i  takmičarski i festivalski karakter. U takmičarskom delu predškolci i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola učestvovaće sa svojim crtežima i samostalnim modelima zmajeva, kod kojih neće biti prioritetno letenje, već veličina, dužina i estetski izgled. Učenici trećih i četvrtih razreda takmičiće se u startovanju i vođenju zmajeva, a plasman će se određivati na osnovu visine i dužine trajanja leta i estetskog izgleda zmaja.

U okviru festivalskog dela manifestacije održaće se niz zanimljivih sadržaja, kao što su letovi vazduhoplovnih modela i ispaljivanje raketa. Zahvaljujući brojnim sponzorima, najuspešniji učesnici „Zmajade 2011” biće nagrađeni plaketom „Zmaj od Malih nogu”, diplomom „Princeza od Šumica” i „Princ od Šumica”, zmajolikim tortama, sladoledima i zmajevima.  
Ove godine „Zmajada” je deo akcije „Dani japanske kulture na Voždovcu” i posvećena je podsećanju na katastrofu koju je ova  prijateljska zemlja nedavno doživela, ali i sa namerom da se prikaže deo tradicije Japana – pravljenje i puštanje zmajeva. Zato će manifestaciji prisustvovati i predstavnici Ambasade Japana u Beogradu, kao i deca njihovih službenika. Inače "Zmajadu" već 17 godina organizuju Prijatelji dece i Savet Dečijeg saveza opštine Voždovac, Savez za vazduhoplovstvo Srbije, Predškolska ustanova "Čika Jova Zmaj", Centar za kulturu i sport "Šumice" i voždovačke osnovne škole.

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...